Contactati-ne la
+40(241).515.517
Prima pagina > Solutii > Solutii Software Fidelizare Clienti

Solutii Software Fidelizare Clienti


Cardurile de fidelitate se vor emite pentru clientii care intrunesc criteriile stabilite de emitent, ei vor fi alesi spre fidelizare. Fiecare card va avea un cod de bare unic care va folosi la identificarea clientului. In momentul eliberarii cardului se inregistreaza datele acestuia in baza de date cu clienti. Clientul va putea beneficia de avanatajele oferite doar prin prezentarea cardului si toate tranzactiile cu carduri vor fi memorate in POS intr-un fisier codat. In orice moment se pot genera statistici privind:

   • avantajele acordate unor clienti pe o anumita perioada

   • perioadele in care se utilizeaza cardurile

   • profilul persoanelor care detin carduri de fidelitate

   • frecventa cu care viziteaza clubul unele persoaneCare sunt avantajele sistemelor de fidelizare cu carduri?

   • odata ce un client primeste un card va incerca sa utilizeze la maxim avantajele oferite de acesta

   • se pot genera o multime de statistici care ofera informatii despre comportamentul consumatorilor

   • cardurile au si o functie de marketing fiind intotdeauna in portofelul, in mana clientilor

   • se elimina posibilitatea fraudarii sistemului de catre personalul angajat


Pentru ce pot folosi cardurile de fidelizare?


Reduceri


Pentru a beneficia de reduceri clientul trebuie sa-si prezinte cardul, care va fi scanat. Dupa scanare, pe calculator vor aparea datele clientului si statusul acestuia. Se va introduce in sistem valoarea serviciilor sau produselor cumparate si clientul va plati o suma diminuata cu reducerea primita. Reducerile pot fi acordate in procente crescatoare in functie de cantitatea produselor/serviciilor achizitionate.Abonamente


Unele serviciile oferite de local pot fi accesate doar pe baza de abonament. Cardul poate fi folosit ca abonament: in momentul platii abonamentului se incarca contul detinatorului de card. De fiecare data cand se utilizeaza serviciul respectiv se scaneaza cardul scazand din contul clientului o unitate, astfel tinandu-se cont de situatia fiecarie persoane.


Sistemele de mai sus sunt doar cateva exemple de utilizare a cardurilor, orice varianta poate fi executata prin refacerea softului de administrare. Pentru acesta este nevoie de descrierea completa a sistemului dorit.
Componentele sistemului

1. Carduri

• Sunt confectionate din PVC si sunt furnizate in 3 dimensiuni:

    85,6 x 53,98 cu grosimea de 0,76 mm

    85,6 x 53,98 cu grosimea de 0,50 mm

    85,6 x 53,98 cu grosimea de 0,40 mm


Vezi tipul de carduri furnizate


• Cardurile pot avea imprimate orice element grafic: sigla unitatii, fotografia si numele purtatorului, fotografii, desene, texte. Totodata cardurile pot fi gaurite in vederea aplicarii unui sistem de prindere.


Vezi mai multe exemple de carduri de fidelitateVrei sa creezi singur cardurile?

Imprimanta de carduri se foloseste asemanator unei imprimante obisnuite, utilizarea acestuia fiind usurata si de existenta softurilor speciale pentru imprimanta. Cu ajutorul acestei imprimante cardurile se pot emite pe loc. Daca nu se doreste o investitie intr-o imprimanta de carduri atunci cardurile se pot realiza pe baza de comenzi periodice.


   • Imprimante carduri Zebra

   • Imprimante carduri Evolis

   • Imprimante carduri Datacard2. Cititoarele de carduri


Cititoarele de coduri de bare sunt uneltele cu care se scaneaza cardurile clientilor fideli. Aceste cititoare sunt disponibile intr-o gama foarte larga, diferenta dintre ele fiind confortul utilizarii si pretul. Ele pot avea si un suport care usureaza munca utilizatorului, acesta nu trebuind sa ridice scanerul in cazul fiecarei scanari ci doar introduce cartela prin cititor. In cazul cardurilor cu banda magnetica se folosesc cititoarele de carduri care se ataseaza de sistemul POS/monitor. Acestea difera prin compatibilitate cu un anumit model de sistem si prin pret.Cititoare de carduri:

   • Cititor ID Tech USB (universal)

   • Cititor ELO 15D1 (compatibil cu sistemele POS ELO 15D1)

   • Cititor AdvanPOS bezel free (compatibil cu sistemele POS AdvanPOS ZL-1531-E)


Vezi mai multeCititoare coduri de bare:

   • Honeywell MK5145 Eclipse

   • Honeywell 1250G

   • Motorola Symbol LS2208


Vezi mai multe3. Calculatorul / Sistemul POS


Calculatorul/sistemul POS este necesar pentru rularea aplicatiilor software necesare sistemului. Configuratia calculatorului/sistemului POS trebuie sa permita rularea sistemului de operare Windows, acesta fiind singura cerinta. Cititoarele de carduri se conecteaza direct la calculator neafectand in orice fel functionarea acestuia. La un calculator/sistem POS se poate conecta doar un singur cititor de coduri de bare. Pentru realizarea mai multor puncte de acceptare a cardurilor este nevoie de mai multe calculatoare/sisteme POS, care trebuie sa fie conectate printr-o retea.


Calculatoare / Sisteme POS:

   • Dell OptiPlex 745

   • ELO 15D1

   • IBM SurePOS 500

   • AdvanPOS ZL-1531-E


Vezi mai multe
4. Soft cu baza de date cu posesorii cardurilor


Aceasta poate fi:

   • WinMENTOR Enterprise pentru utilizatorii acestui sistem

   • "Aplicatia fidelizare" pentru utilizatorii WinMENTOR Classic


"Aplicatia fidelizare" este cel care contabilizeaza situatia posesorilor de carduri. Softul este disponibil intr-o varianta standard la care pot fi facute modificari, adaugiri la cerere. Softul este foarte usor de utilizat printr-o interfata vizuala scopul fiind ca operatiile sa fie executate cat mai rapid. Datele sunt stocate in fisiere codate la care are acces doar persoana care detine parola. Sunt memorate toate tranzactiile efectuate cu carduri dand posibilitatea de a face verificari retroactive in orice moment.


Variante de fidelizare utilizatori WinMENTOR


A. Card simplu fara element de identificare


- Functionare: clientii primesc cate un card de plastic si la aratarea acestuia beneficiaza de reducere
- Avantaje: cel mai simplu si ieftin de implementat. Poate fi utilizat si ca si Card Cadou cu o valoare tiparita pe card.
- Dezavantaje: nu poate fi urmarit, posibilitatea vanzatorilor sa lucreze in buzunarul propriu


WinMENTOR Classic si Enterprise: solutia nu are nici o legatura cu aplicatia ERP


B. Card cu banda magnetica sau cod de bare


Acumulare puncte bonus


- Functionare: Clientii primesc cate un card de plastic care este dotat cu cod de bare sau banda magnetica. La emiterea cardului se introduc datele clientului (nume, CNP, email, telefon) in Aplicatia de fidelizare. Clientii acumuleaza puncte bonus. Aceste puncte pot fi consumate ulterior, dupa o regula stabilita de beneficiar.
- Avantaje: Evidenta foarte clara a utilizarii cardurilor. Poate functiona si daca nu se emit bonuri fiscale (din motive diverse). Se pot fideliza cumparatorii finali sau agentii (maistrii).
- Dezavantaje: In cazurile in care ERP-ul nu are functia inclusa, dupa ce clientul a platit se citeste cardul lui si se introduce suma pe care a platit-o in Aplicatia fidelizare, programul convertindu-l in puncte bonus. Acesta inseamna o operatie in plus.


WinMENTOR Enterprise: functie disponibila in modulul Comercial - varianta Extinsa
WinMENTOR Classic: este necesara Aplicatia fidelizare - cu sau fara interfata cu WinMENTOR


Reduceri procentuale


- Functionare: Clientii primesc cate un card de plastic care este dotat cu cod de bare sau banda magnetica. La emiterea cardului se introduc datele clientului (Nume, CNP, email, telefon). La cumparaturi inaintea emiterii bonului fiscal se identifica clientul si bonul fiscal iese deja cu reducerea pe ea.
- Avantaje: Putem afla cine a cumparat si ce (comportamentul consumatorului), evidenta foarte clara a utilizarii cardurilor, mici posibilitati de frauda.
- Dezavantaje: Se pot oferi reduceri doar la vanzari "emulare tastatura" sau facturare directa din ERP.


WinMENTOR Enterprise: functie disponibila in modulul Comercial - varianta Extinsa
WinMENTOR Classic: se poate crea o dezvoltare, in functie de solicitari.


Abonamente


- Functionare: clienti primesc carduri cu cod de bare sau banda magnetica pe care se incarca puncte/sedinte/numar de acces. La folosirea cardului se scad punctele de pe card.


WinMENTOR Classic si Enterprise: in cazul ambelor sisteme urmarirea se poate face prin Aplicatia fidelizare.